بیش از ۴۳۳ هزار تن فرآورده های دامی در یزد تولید شد

معاون بهبود امور دامی سازمان جهادکشاورزی یزد گفت: سال ۱۳۹۹، ۴۳۳ هزار و ۳۰۶ تن فرآورده های دامی شامل گوشت طیور ، تخم مرغ ، گوشت قرمز ،شیرخام و عسل در استان تولید و به بازار مصرف عرضه شد .

مهدی غیب الهی عصر سه شنبه در بازدید از برخی واحدهای پرورش گاو شیری ابرکوه در گفت و گو با ایرنا  افزود: بیشترین افزایش تولیدات دامی استان مربوط به گوشت طیور است و پارسال ۶۶ هزار تن گوشت طیور در ۹۶۰ واحد پرورش مرغ گوشتی تولید و به بازار مصرف عرضه شد.

وی اضافه کرد: همچنین سال گذشته ۳۴ هزار تن تخم مرغ در ۳۸ واحد پرورش مرغ تخم گذار تولید و پیش بینی می شود با افزایش و توسعه پرورش واحدهای مرغ تخم گذار این رقم درسال ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تن برسد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد در مورد میزان تولیدات دامی استان نیز اظهارکرد: تولید شیر خام سال گذشته ۳۱۰ هزار تن بود که  امسال این میزان با رشد هفت درصد به ۳۳۱ هزار تن افزایش می یابد و  تولید گوشت قرمز هم ۲۱ هزار تن بود که سال ۱۴۰۰ این میزان  با روند توسعه دامداری ها با افزایش هشت درصد به ۲۲ هزار تن می رسد.

این مسوول بخش تولیدات دامی یزد خاطرنشان کرد:  هم اکنون بخش دامپروری استان ۸۰۲ هزار و ۴۴۹ راس گوسفند و بره و ۱۴۳ هزار و ۷۳۶ راس گاو و گوساله دارد.

وی با بیان این که دام‌ها براساس ویژگی فیزیکی و ژنی در واحدهای جداگانه در حال پرواربندی هستند، یادآور شد: هم اکنون یزد ۴۸ واحد پروار گوساله با ظرفیت ۶ هزار و ۱۸۰ راس، ۱۳۱ واحد بره‌پروری با ظرفیت ۶۷ هزار و ۱۴۵ راس و همچنین ۵۶۴ واحد گاو شیری با ظرفیت ۱۹ هزار و ۴۱۹ راس دارد.

غیب الهی با اشاره به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان« سال تولید، پشتیبانی‌ها ، موانع زدایی ها» نام‌گذاری شد، افزود: تلاش می شود با رفع موانع واستقبال از سرمایه گذاران بخش تولید روند تولید محصول دامی افزایش یابد.

معاون بهبود امور دامی سازمان جهادکشاورزی یزد با اشاره به بحران آب و نبود امکان توسعه بخش کشاورزی اظهارکرد: یکی از سیاست‌های حوزه کشاورزی استان استفاده از آب‌های مجازی در قالب توسعه تولیدات دامی است .

استان یزد در مجموع چهار میلیون و ۵۳۳ هزار و ۱۶۲ واحد دامی دارد.