• در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • گزارش‌های خبری
  • مصاحبه
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی
دوشنبه 2 خرداد 1401
  • ورود کاربر
پایگاه خبری بام میبد
  • اصلی
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
        • داستان های خواندنی
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • سبک زندگی
    • موفقیت
    • هنر در خانه
    • مشاغل
    • کارآفرینی
    • آرایش و زیبایی
    • آشپزی
    • انواع شیرینی
    • مد لباس
    • ورزش و تناسب اندام
  • گردشگری
  • شهروندان
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • اصلی
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
        • داستان های خواندنی
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • سبک زندگی
    • موفقیت
    • هنر در خانه
    • مشاغل
    • کارآفرینی
    • آرایش و زیبایی
    • آشپزی
    • انواع شیرینی
    • مد لباس
    • ورزش و تناسب اندام
  • گردشگری
  • شهروندان
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پایگاه خبری بام میبد
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • اصلی
  • اخبار روز
  • سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • علم و تکنولوژی
  • سبک زندگی
  • گردشگری
  • شهروندان
خانه سلامت تغذیه

غذای سوخته و برشته نخوریم

بام میبد توسط بام میبد
25 اردیبهشت 1401
در تغذیه, سلامت
0
غذای سوخته و برشته نخوریم

شما هم بارها شاهد بوده‌اید که بعضی افراد، علاقه مفرط به خوردن ته‌دیگ، نان یا سیب زمینی برشته دارند البته نمی‌توان خوشمزه بودن غذاهای برشته را نادیده گرفت، اما هشدار مکرر کارشناسان، گویای آن است که افراط در مصرف این مواد غذایی، بدون شک تبعات زیادی برای سلامت دارد.


جام جم آنلاین – سهیلا فلاحی : اگر شما هم جزو آن گروه از افراد هستید که وقتی غذای برشته می‌بینید، دست از پا نمی‌شناسید و به دیگران مهلت خوردن نمی‌دهید، این گزارش را با دقت بخوانید و در انتخاب خود تجدیدنظر کنید.

افزایش کالری در غذاهای برشته

دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه درباره گرایش برخی افراد به مصرف نان و سیب‌زمینی برشته یا سوخته می‌گوید: اصلی در تغذیه وجود دارد و آن این است که هر چقدر روی یک ماده غذایی فرآیند بیشتر و عمیق‌تری انجام بگیرد، دو اتفاق برای آن ماده خوراکی می‌افتد؛ از یک طرف ارزش ویتامین‌ها و املاح آن به خاطر حرارت و اکسیداسیون کمتر می‌شود دیگر آن که تراکم کالری در آن ماده غذایی بالاتر می‌رود. درجه حرارت بالا و طولانی بودن مدت زمان پخت، نه‌تنها باعث تولید مواد مضر و کاهش مواد مغذی در غذا می‌شود بلکه به گفته دکتر وفا، حتی میوه‌ای که خشک می‌شود، با وجود کاهش مقدار ویتامین C کالری آن افزایش می‌یابد. آبمیوه نسبت به میوه وزنش کاهش و کالری اش افزایش می‌یابد.
وی ادامه می‌دهد: این یک قانون کلی است هرچه در تهیه غذا، آب، زمان و روغن کمتری استفاده شود، مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت.

مصرف نان برشته برای چه کسانی مفید است؟

به گفته کارشناسان، برشته خوردن نان، سیب‌زمینی، ته‌دیگ و غلات از آن نظر مضر است که ماده سمی به نام ماده آکریل‌آمید در آنها تولید می‌شود، به گونه‌ای که در طولانی‌مدت می‌تواند یکی از دلایل ابتلای فرد به سرطان شود.
دکتر وفا در ادامه می‌گوید: با وجود مضرات ذکر شده، استفاده از نان برشته برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، بسیار خوب و مناسب است. هضم نان برشته به شرطی که ترکیبات سوخته در آن به وجود نیاید، راحت‌تر است، چون ترشح اسید معده و آسیب‌های گوارشی کمتر و هضم پروتئین راحت‌تر می‌شود.
وی تأکید می‌کند: ترکیبات سوخته، محرکی برای ترشح اسید معده است که علاوه بر آسیب به جداره روده، باعث بروز سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) می‌شود.

سیب‌زمینی، مضرتر از نان

سیب‌زمینی سرخ کرده و برشته، یکی از موادغذایی پرمصرف بخصوص در زمان تفریح بین ما ایرانی‌هاست دکتر وفا با بیان این که کالری موجود در سیب‌زمینی قابل مقایسه با نان نبوده و بسیار بالاست، می‌گوید: به لحاظ مضرات ناشی از برشته و قهوه‌ای شدن، هر دو در وضعیت مشابه قرار دارند. وی ادامه می‌دهد: علاوه بر تفاوت کالری و بالاتر بودن میزان قندهای ساده در سیب‌زمینی نسبت به نان، میزان آکریل‌آمیدی که در سیب‌زمینی سرخ شده ایجاد می‌شود، بسیار زیاد است. بنابراین بهتر است، این فرآورده‌ زیاد مصرف نشود.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان می‌کند: مشکل اغلب افرادی که از سیب‌زمینی سرخ کرده استفاده می‌کنند، این است که آن را به عنوان یک وعده غذایی مصرف می‌کنند و این خیلی مشکل‌ساز است. اگر قرار است سیب‌زمینی سرخ کرده مصرف شود، بهتر است قبل از آن وعده غذایی مصرف شده باشد.

مسمومیت سیستم عصبی

ورود مداوم آکریل‌آمید به بدن که در غذاهای گیاهی حاوی کربوهیدرات زیاد و مقدار پروتئین کم به واسطه حرارت بالا هنگام پخت تولید می‌شود، می‌تواند باعث مسمومیت سیستم عصبی
شود.
دکتر وفا با تائید این مطلب می‌گوید: مصرف زیاد (سه تا چهار بار در هفته) غذاهای برشته حاوی آکریل آمید می‌تواند باعث افزایش ترشح اسید معده، یبوست، رفلاکس معده و در نهایت، افزایش ریسک ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش شود.

ماده‌ای سمی که بر اثر حرارت تولید می‌شود

سازمان ملی غذای سوئد (NFA) و محققان دانشگاه استکهلم در سال 2002 اعلام کردند، آکریل آمید، یک ترکیب شیمیایی سمی و بالقوه سرطانزاست که در بسیاری از غذاهای آماده یا موادی که در درجه حرارت‌های بالا پخته می‌شوند، تشکیل می‌شود.
مطالعات سازمان سلامت کانادا نیز گویای آن است که این ماده شیمیایی در غلظت‌های زیاد در چیپس‌های سیب زمینی، بیسکویت، کلوچه، غلات صبحانه ای، نان و حتی قهوه دیده شده است. در میان غذاهای تست شده چیپس سیب‌زمینی و سیب زمینی سرخ کرده دارای بیشترین میزان آکریل‌آمید است و کمترین میزان در نان‌های نرم و غلات یافت شده است. سیب‌زمینی آب پز نیز فاقد این ماده است.

عادتی که سرطانزاست

مصرف روزانه نوشابه و سیب زمینی سرخ کرده، در میان برخی افراد به یک عادت تبدیل شده است که می‌تواند باعث ابتلای بدن به سرطان روده شود. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که مصرف سیب‌زمینی حداکثر به ماهی یک تا دو بار آن هم به مقدار بسیار کم باشد، ضمن آن که افراد حتما به میزان مصرف متناسب با وزنشان توجه داشته باشند.

امتناع از مصرف روغن‌های معمولی برای سرخ کردن

مواد غذایی سرخ شده طرفداران زیادی دارد. نکته بسیار مهمی که هنگام تهیه چنین غذاهایی باید به آن توجه داشت، استفاده از روغن‌های مخصوص سرخ کردنی است. استفاده از روغن‌های معمولی برای سرخ کردن آسیب‌زاست چرا‌که این روغن‌ها برای استفاده در درجه حرارت پایین تولید می‌شوند. به همین دلیل مقاومتشان در برابر حرارت نیز کم است و باعث تولید آکریل آمید می‌شوند. البته استفاده از این روغن‌ها برای سرخ کردن‌های ملایم با حرارت کم در موارد معدود، اشکال ندارد، اما باز هم بهتر است از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

برای ته‌دیگ، از نان و سیب زمینی استفاده نکنید

به توصیه کارشناسان، از خوردن نان برشته حاشیه پیتزا پرهیز کنید و آن را دور بیندازید. از نانوا تقاضا نکنید، نان را برایتان برشته کند. نان سوخاری، بیسکویت و کلوچه‌هایی خریداری کنید که رنگ روشن دارند.برای تهیه ته‌دیگ از نان و سیب‌زمینی نیز استفاده نکنید. هر چه رنگ این مواد به قهوه‌ای تیره نزدیک‌تر باشد، مضرات آن بیشتر می‌شود.

برچسب: افزایش کالریسیب زمینیغذای سوخته و برشتهنان برشته
پست قبلی

اسکاج-طرح توت فرنگی

پست بعدی

آنتونی کویین در 70 سالگی نقش‌های مهم بازی می‌کند/ گلایه کردن فایده‌ای ندارد

مطالبمرتبط

تخم کدو
سلامت

خواص تخم کدو برای تقویت سیستم ایمنی بدن

17 فروردین 1401
افزایش مصرف آزیترومایسین در کشور
سلامت

افزایش مصرف آزیترومایسین در کشور زنگ خطر جدی است

2 اسفند 1400
ورزش
سلامت

10 دقیقه ورزش در روز سلامت شما را تقویت می کند

18 بهمن 1400
ضرورت توجه به تغذیه
سلامت

یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا هستند

20 دی 1400
واکسن کرونا
سلامت

انجام واکسیناسیون مهمترین عامل قطع زنجیره ویروس کرونا است

29 مهر 1400
آنفلوآنزا
بیماریها

آنفلوآنزا هم مزمن می‌شود

27 مهر 1400
میوه های دارای اکسیدان
تغذیه

میوه های دارای خاصیت آنتی اکسیدان از چاقی جلوگیری می کنند

23 شهریور 1400
عوارض مصرف بیش از حد میوه‌ها
تغذیه

مصرف بیش از حد میوه‌ها عوارض دارد

13 تیر 1400
پست بعدی
آنتونی کویین در 70 سالگی نقش‌های مهم بازی می‌کند/ گلایه کردن فایده‌ای ندارد

آنتونی کویین در 70 سالگی نقش‌های مهم بازی می‌کند/ گلایه کردن فایده‌ای ندارد

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

نوشته‌های تازه

  • اختتامیه سیزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی یزد و شب میبد
  • برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی حال مردم را خوب می کند
  • اجرای طرح پیشگیری از معلولیت‌های دوران سالمندی در میبد
  • 17 زورخانه در میبد بنا شده است
  • خدمت بی منت به مردم ویژگی امدادگران بی ادعا است
  • سیزدهمین نمایشگاه صنایع دستی و سومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و دست‌بافته‌های سنتی
  • سیزدهمین نمایشگاه صنایع دستی در استان یزد دایر شد
  • حضور تیم والیبال آریا شاه جهان آباد در مسابقات جام رمضان
  • مراکز مشاوره کمک کننده به خانواده‌ها برای ایجاد یک جامعه سالم هستند
  • اجرای برنامه جمعه ، ایمان و ایمنی
  • گرامیداشت 100 سال تلاش صادقانه در مجتمع آموزشی سما
  • برگزاری دوره توان افزایی و مهارتی بانوان نجاتگر میبد
  • برپایی ایستگاه سلامت در آموزشکده فنی خواهران میبد
  • دومین المپیاد ورزشی محلات میبد
  • دومین المپیاد ورزشی محلات میبد آغاز شد
نمایش «گذشته التزامی»

گفت و گو با صادق نصیری کارگردان نمایش «گذشته التزامی»

18 دی 1398
کاربری‌هایی نوین از زیلو

ایجاد کاربری‌های نوینی از زیلو به دست هنرمند میبدی

13 خرداد 1399
گفت و گویی با یک هنرمند میبدی / با نگریستن با دید هنر به پیرامون خود جمال خداوند را می بینیم

گفت و گویی با یک هنرمند میبدی / با نگریستن با دید هنر به پیرامون خود جمال خداوند را می بینیم

25 اردیبهشت 1401
گفتگو با سید عماد الدین حسینی خوشنویس فوق ممتاز میبدی / با ورود به وادی هنر به قدرت شگفت انگیز آن دست می یابیم

گفتگو با سید عماد الدین حسینی خوشنویس فوق ممتاز میبدی / با ورود به وادی هنر به قدرت شگفت انگیز آن دست می یابیم

25 اردیبهشت 1401
گفتگو با نگار آقا علی طاری هنرمند عکاس

گفتگو با نگار آقا علی طاری هنرمند عکاس

2 خرداد 1400
ماهیان زینتی

تسهیلات اشتغالزایی را به افراد فعال در هر حوزه داده‌شود

1 تیر 1399
دوخت و دوز سرویس عروس و سیسمونی

فاطمه خبازیان

22 آبان 1400
بدلیجات

دست‌سازه‌های ماهک

22 آبان 1400
بدلیجات

سمیرا طالبی

22 آبان 1400
عروسکهای بافتنی

مهلا مرادی

22 آبان 1400
سرویس پارچه ای آشپزخانه

زهرا چالوکه

21 آبان 1400
شیرینی پزی

زهره شبانی

20 اسفند 1400
  • در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • گزارش‌های خبری
  • مصاحبه
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی

تمام حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری بام میبد است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • اصلی
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • سبک زندگی
    • موفقیت
    • هنر در خانه
    • مشاغل
    • کارآفرینی
    • آرایش و زیبایی
    • آشپزی
    • انواع شیرینی
    • مد لباس
    • ورزش و تناسب اندام
  • گردشگری
  • شهروندان

تمام حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری بام میبد است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن