آشپزیانواع آش

آش رشته

آش رشته یکی از عذاهای لذیذ و سنتی مردم ایران است که معمولا در بیشتر شهرها در شنبه اول سال پخته می شود و بهانه ای است برای جمع کردن افراد فامیل و همنشینی اول سال به نشانه ای که تا آخر سال این دور همی ها و رفت و آمد های خانوادگی و رعایت صله رحم پابرجا باشد .

در این جا دستور پخت این آش خوشمزه را آورده ایم انشاءا.. این آش را در کنار هم و با دل خوش می پزید و نوش جان می فرمائید .

مواد لازم:

لوبیا چیتی: ۱ لیوان
نخود: ۱ لیوان
عدس: ۱ لیوان
لوبیا سفید: ۱ لیوان
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
رشته آشی: ۶۰۰ گرم
پیاز داغ: ۱ لیوان
سیر داغ (سرخ شده): ۱/۲ لیوان
سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،شوید، اسفناج): ۲ کیلوگرم
کشک: ۱ کیلوگرم
سیر داغ (سرخ شده): به مقدار لازم جهت تزیین
پیاز داغ: به مقدار لازم جهت تزیین
نعنا داغ: به مقدار لازم جهت تزیین

طرز تهیه

حبوبات را از قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ و سیر داغ را با زردچوبه کمی تفت دهید. نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند .  رشته نباید خرد شود. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید . چون کشک شور است سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی جا بیافتد سپس در ظرف بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نکات مهم در پختن آش رشته

  • اگر کشک به آش می زنید نمک نریزید و اگر دوغ می ریزید به میزان لازم نمک بزنید.
  • برای خوش رنگ شدن آش بهتر است که پیاز داغ و سیرداغ را با زردچوبه سرخ کرده و به آش بیافزایید.
  • آشی که می خواهید دوغ بزنید سفت برداشته و اگر کشک می زنید شل تر بردارید.
  • اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.
  • سبزی آش را نباید ریز خرد کرد.
  • نعنا داغ را با روغن مایع و جامد سرخ کنید.
  • برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.
  • می توان به جای آب از آب قلم استفاده کرد طعم خوبی به آش می دهد.

مرحله ۱

بنشن ها را یک روز خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ را با زردچوبه کمی تفت دهید.

مرحله ۲

نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید.

مرحله ۳

سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.

مرحله ۴

یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید.

مرحله ۵

سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند .

مرحله ۶

زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید . بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی جا بیافتد .

مرحله ۷

برای درست کردن کشک زرد کافیست مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. اگر کشک شل است بهتر است زعفران دم کرده و کشک کمی جوشیده شود تا کشک سفت تر شود.

مرحله ۸

منبع :

cookery.ir

تبیان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا