آش رشته

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]آش رشته یکی از عذاهای لذیذ و سنتی مردم ایران است که معمولا در بیشتر شهرها در شنبه اول سال پخته می شود و بهانه ای است برای جمع کردن افراد فامیل و همنشینی اول سال به نشانه ای که تا آخر سال این دور همی ها و رفت و آمد […]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]آش رشته یکی از عذاهای لذیذ و سنتی مردم ایران است که معمولا در بیشتر شهرها در شنبه اول سال پخته می شود و بهانه ای است برای جمع کردن افراد فامیل و همنشینی اول سال به نشانه ای که تا آخر سال این دور همی ها و رفت و آمد های خانوادگی و رعایت صله رحم پابرجا باشد .[/box]

در این جا دستور پخت این آش خوشمزه را آورده ایم انشاءا.. این آش را در کنار هم و با دل خوش می پزید و نوش جان می فرمائید .

مواد لازم:

لوبیا چیتی: 1 لیوان
نخود: 1 لیوان
عدس: 1 لیوان
لوبیا سفید: 1 لیوان
آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
رشته آشی: 600 گرم
پیاز داغ: 1 لیوان
سیر داغ (سرخ شده): 1/2 لیوان
سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،شوید، اسفناج): 2 کیلوگرم
کشک: 1 کیلوگرم
سیر داغ (سرخ شده): به مقدار لازم جهت تزیین
پیاز داغ: به مقدار لازم جهت تزیین
نعنا داغ: به مقدار لازم جهت تزیین

طرز تهیه

حبوبات را از قبل خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ و سیر داغ را با زردچوبه کمی تفت دهید. نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند .  رشته نباید خرد شود. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید . چون کشک شور است سعی كنید نمك را با احتیاط در آش بریزید، بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی جا بیافتد سپس در ظرف بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نکات مهم در پختن آش رشته

  • اگر كشك به آش مي زنيد نمك نريزيد و اگر دوغ مي ريزيد به ميزان لازم نمك بزنيد.
  • براي خوش رنگ شدن آش بهتر است که پیاز داغ و سیرداغ را با زردچوبه سرخ کرده و به آش بیافزایید.
  • آشي كه مي خواهيد دوغ بزنيد سفت برداشته و اگر كشك مي زنيد شل تر برداريد.
  • اگر اسفناج در بازار نيست از برگ چغندر استفاده كنيد.
  • سبزی آش را نباید ریز خرد کرد.
  • نعنا داغ را با روغن مایع و جامد سرخ کنید.
  • براي تهيه كشك زرد، كشك را با زعفران و آب بجوشانيد.
  • می توان به جای آب از آب قلم استفاده کرد طعم خوبی به آش می دهد.

مرحله 1

بنشن ها را یک روز خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ را با زردچوبه کمی تفت دهید.

مرحله 2

نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید.

مرحله 3

سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.

مرحله 4

یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید.

مرحله 5

سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند .

مرحله 6

زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید . بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی جا بیافتد .

مرحله 7

برای درست کردن کشک زرد کافیست مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. اگر کشک شل است بهتر است زعفران دم کرده و کشک کمی جوشیده شود تا کشک سفت تر شود.

مرحله 8

منبع :

cookery.ir

تبیان