آشپزیانواع آش

آش رشته

آش رشته یکی از عذاهای لذیذ و سنتی مردم ایران است که معمولا در بیشتر شهرها در شنبه اول سال پخته می‌شود و بهانه ای است برای جمع کردن افراد فامیل و همنشینی اول سال به نشانه ای که تا آخر سال این دور همی‌ها و رفت و آمد‌‌‌های خانوادگی و رعایت صله رحم پابرجا باشد.

در این جا دستور پخت این آش خوشمزه را آورده ایم انشاءا.. این آش را در کنار هم و با دل خوش می‌پزید و نوش جان می‌فرمائید.

مواد لازم:

لوبیا چیتی: 1 لیوان
نخود: 1 لیوان
عدس: 1 لیوان
لوبیا سفید: 1 لیوان
آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
رشته آشی: 600 گرم
پیاز داغ: 1 لیوان
سیر داغ (سرخ شده): 1/2 لیوان
سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،شوید، اسفناج): 2 کیلوگرم
کشک: 1 کیلوگرم
سیر داغ (سرخ شده): به مقدار لازم جهت تزیین
پیاز داغ: به مقدار لازم جهت تزیین
نعنا داغ: به مقدار لازم جهت تزیین

طرز تهیه

حبوبات را از قبل خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ و سیر داغ را با زردچوبه کمی‌تفت دهید. نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.یک تا دو قاشق آرد را در کمی‌آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته‌ها به یکدیگر نچسبند.  رشته نباید خرد شود. زمانی که از پختن رشته‌ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. چون کشک شور است سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی‌جا بیافتد سپس در ظرف بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نکات مهم در پختن آش رشته

  • اگر کشک به آشمی‌زنید نمک نریزید و اگر دوغمی‌ریزید به میزان لازم نمک بزنید.
  • برای خوش رنگ شدن آش بهتر است که پیاز داغ و سیرداغ را با زردچوبه سرخ کرده و به آش بیافزایید.
  • آشی کهمی‌خواهید دوغ بزنید سفت برداشته و اگر کشکمی‌زنید شل تر بردارید.
  • اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.
  • سبزی آش را نباید ریز خرد کرد.
  • نعنا داغ را با روغن مایع و جامد سرخ کنید.
  • برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.
  • می‌توان به جای آب از آب قلم استفاده کرد طعم خوبی به آش می‌دهد.

مرحله 1

بنشن‌ها را یک روز خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ را با زردچوبه کمی‌تفت دهید.

مرحله 2

نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید.

مرحله 3

سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.

مرحله 4

یک تا دو قاشق آرد را در کمی‌آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید.

مرحله 5

سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته‌ها به یکدیگر نچسبند.

مرحله 6

زمانی که از پختن رشته‌ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی‌جا بیافتد.

مرحله 7

برای درست کردن کشک زرد کافیست مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. اگر کشک شل است بهتر است زعفران دم کرده و کشک کمی‌جوشیده شود تا کشک سفت تر شود.

مرحله 8

منبع:

cookery.ir

تبیان

نوشته‌‌‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می‌کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه‌‌‌های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا