تغذیهسلامت

5 ماده غذایی برای داشتن پوستی زیبا و جوان

پوستی جوان با تغذیه مناسب

وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا: بیشتر افراد، هزینه زیادی را برای درمان‌های گران قیمت می‌پردازند تا مشکلات پوستشان مثل جوش‌های صورت، چین و چروک و خشکی پوست درمان شود، اما بیشتر آرایشگران، راه ارزان قیمت‌تر را انتخاب می‌کنند و آن، پوشاندن عیوب پوست با آرایش است. اما سالم‌ترین و موثرترین درمان، مصرف غذاهایی است که مشکلات پوست را بهبود می‌بخشد. گروهی از خوراکی‌های طبیعی و سالم می‌توانند بهبود دهنده مناسب و پیشگیری کننده قوی انواع مشکلات پوست باشند. این خوراکی‌ها به طور چشمگیر در بهبود پوست موثر بوده و هزینه گزاف مواد آرایشی یا ویزیت پزشک متخصص پوست را بسیار کاهش می‌دهند.

مواد غذایی، علاوه بر اینکه خوشمزه هستند، می‌توانند به پوستتان زیبایی ببخشند و شما را زیباتر کنند. مهم‌ترین نکته درباره غذاهای طبیعی، این است که فاقد مواد نگهدارنده، شیمیایی یا اسانس‌هایی است که در بسیاری از محصولات تجاری وجود دارد.
مواد غذایی که پوست شما را زیباتر می‌کند عبارت اند از: کلم‌پیچ، اسفناج، گردو، پسته، انواع توت‌ها، مرکبات، سیب و شیر بادام که هریک را توضیح می‌دهیم. اما قبل از آن این نکته را یادآوری می‌کنیم که این مواد غذایی باید خام، مصرف شوند.

کلم‌پیچ و اسفناج

کلم پیچ (کلم برگ) و اسفناج به حفظ استحکام پوست کمک می‌کنند. زیرا آن‌ها منبع غنی از فیتونوترینت‌ها (مواد مغذی گیاهی) هستند که از پوست شما در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید، محافظت می‌کنند. خصوصاً اسفناج که سرشار از بتاکاروتن و لوتئین است و ثابت شده این دو ماده مغذی سبب بهبود خاصیت ارتجاعی پوست می‌شوند.
یک لیوان کلم‌پیچ خردشده ۳۳ کالری دارد که ۹٪ از نیاز روزانه به کلسیم، ۲۰۶٪ از نیاز روزانه ویتامین A، ۱۳۴٪ از نیاز روزانه ویتامین C و حدود ۶۸۴٪ از نیاز روزانه به ویتامین K را فراهم می‌کند.

نکته

برای بهره‌مندی از خواص این دو سبزی برگ سبز، حداقل 3 لیوان در هفته از آن‌ها استفاده کنید. می‌توانید از این دو در تهیه انواع سالاد استفاده کنید و یا حتی سالادی لذیذ، از مخلوط آن‌ها را تهیه نمایید.

پسته و گردو

گردو و پسته منابع غنی از ویتامین‌هایB و E هستند که کمک به محافظت در برابر آسیب‌های سلولی می‌کنند. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند و از اکسیداسیون زودرس پوست قبل از موعد مقرر آن کمک می‌کنند.
نه تنها آجیل، بلکه هر ماده‌ی غذایی مفید دیگری را هم به اندازه میل کنید. اگر چه مغزها، خواص زیادی دارند و برای سلامتی ما بسیار مفید هستند اما نباید در مصرف آن‌ها دچار افراط شوید. مصرف روزانه 30 گرم از مغزها کافی است. با وجود این که چربی‌های موجود در آن‌ها جزء چربی‌های مفید محسوب می‌شوند اما در هر حال این‌ها مواد غذایی چرب هستند و نباید در مصرف آن‌ها دچار افراط شوید.

نکته

اگر این دو آجیل را با یک منبع غذایی حاوی کربوهیدرات مانند میوه مصرف نمایید، سبب کاهش سرعت هضم و تجزیه آن کربوهیدرات شده و در نتیجه قند خون را نیز تنظیم می‌کنند. ( وب سایت سلامت دکتر سوشا )

مرکبات و انواع توت‌ها

توت‌ها شامل تمشک سیاه، بلوبری، توت فرنگی، تمشک قرمز، آکای بری و کرن بری هستند. برخی از این میوه‌ها در ایران موجود نیستند اما اگر در دسترس بودند حتماً از آنها استفاده کنید. بری‌ها علاوه بر فیبر، حاوی آنتی‌اکسدان‌های ضد پیری هستند و سبب از بین بردن سموم می‌شوند. میوه‌های خانواده مرکبات، نیز غنی از ویتامین C هستند. ویتامین C سبب افزایش کلاژن سازی می‌شود و در نتیجه پوست را نرم کرده و خاصیت ارتجاعی آن را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید با تهیه یک سالاد میوه خوشمزه شامل مرکبات و بری‌ها از خواص درمانی آن‌ها بهره‌مند شوید.

سیب

سیب نیز مانند مرکبات، سرشار از ویتامین C است که برای کلاژن‌سازی، مفید است. سیب، همچنین حاوی مس است که به ساخت ملانین (رنگ دانه پوست) کمک می‌کند و در نتیجه یک محافظت طبیعی در برابر نور خورشید ایجاد می‌کند. شما می‌توانید از سیب خرد شده در سالاد استفاده کنید و یا آن را به ماست بیفزایید.

شیر بادام

مصرف شیر بادام، اثر فوق‌العاده‌ای بر روی پوست دارد، چون حاوی مس است که برای کلاژن‌سازی لازم است، همچنین وجود مواد معدنی دیگر در شیر بادام نظیر منگنز، سبب محافظت از پوست در برابر مضرات اشعه UV می‌شود. شما می‌توانید شیر بادام را مانند شیر مصرفی روزانه خود، به طور منظم هرروز بنوشید و یا آن را به غلات اضافه کنید و همچنین می‌توانید از آن به همراه میوه‌های یخ زده در تهیه یک اسموتی لذیذ استفاده کنید.

برای تهیه شیر بادام ابتدا تعداد ۱۵ تا ۲۰ عدد مغز بادام خام را به همراه مقداری آب در یک ظرف ریخته و روی حرارت می‌گذاریم، به محض اینکه آب به جوش آمد ظرف را از حرارت برداشته و بادام‌ها را پوست می‌گیریم. سپس بادام‌ها را همراه دو لیوان آب سرد، سه قاشق غذاخوری عسل و ۲ تا ۳ تکه یخ در مخلوط کن ریخته تا به مدت ۵ الی ۷ دقیقه کاملاً مخلوط شوند. حالا شیر بادام آن کاملاً آماده است. ( وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا )

نوشته‌‌‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می‌کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه‌‌‌های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا