تغذیهسلامت

ماهی معجزه ای برای زیبایی

ارزش غذایی ماهی

وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا: ماهی حاوی بیشترین مواد مغذی مرغوب از جمله پروتئین مرغوب، اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6، ویتامین‌‌‌های محلول در چربی، مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم، روی، سدیم می‌باشد. به همین دلیل متخصصان تغذیه از این ماده غذایی، به عنوان یک ماده غذایی سلامت بخش و کند کننده روند پیری یاد می‌کنند و توصیه می‌کنند که حتما در رژیم غذایی هفتگی یک تا دو بار از ماهی استفاده شود.

نقش ماهی در زیبایی و کند کردن فرایند پیری

تحقیقات جدید در مورد اسیدهای چرب موجود در ماهی‌ها (بخصوص ماهی‌‌‌های دریاهای آزاد) نشان داده که این اسیدهای چرب نقش بسیار موثری در کند کردن فرآیند پیری دارند. در ضمن، ویتامین E و عنصر روی موجود در ماهی برای سلامت و لطافت پوست موثر می‌باشند.

اسیدهای چرب ضروری (امگا 3 و امگا 6) موجود در روغن ماهی از جمله مواد مغذیی هستند که نقش موثری در پوست و شادابی مو دارند. بر اساس نظر محققان استرالیایی، امگا 3 موجود در روغن ماهی به حفظ رطوبت در سلول‌‌‌های پوستی کمک می‌کند و باعث تولید ماده مفید کلاژن در پوست و برطرف کردن لکه‌‌‌های پوستی می‌شود. به علاوه این که مصرف مداوم روغن ماهی در بهبود بافت ناخن‌ها تاثیر می‌گذارد و باعث تقویت ترکیبات موجود در ناخن می‌شود.

ماهی‌‌‌های آزاد که در دریاهای آزاد زندگی می‌کنند، در مقایسه با ماهی‌‌‌های پرورشی حاوی میزان بالاتری از اسیدچرب ضروری امگا 3 می‌باشند که این اسیدچرب در پیشگیری از بیماری‌‌‌های مزمنی مانند بیماری‌‌‌های قلبی- عروقی و ایجاد لطافت پوست و جوانی نقش بسیار مهمی‌دارد.

ماهی‌‌‌های دریاهای آزاد علاوه بر پروتئین و امگا 3، حاوی ویتامین‌‌‌های ضروری مانند ویتامین D، کلسیم و فسفر می‌باشند و مصرف منظم حداقل 1 تا 2 بار آنها در هفته مانع از بروز پوکی استخوان، مشکلات تصلب شرائین و مشکلات زوال مغزی نیز می‌شود.

نقش مصرف ماهی در پیشگیری از بروز آکنه

از جمله اثرات مهم دیگر ماهی، مقابله آن با بروز آکنه است، چون حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که بر ترشحات غدد چربی در پیاز مو تاثیر می‌گذارد و مانع از بروز آکنه و جوش بر روی پوست می‌شود.

بهترین زوش طبخ ماهی

در حالی که بسیاری از خانواده ها، ماهی را به صورت سرخ شده مصرف می‌کنند، اما باید توجه نمود که بهترین روش طبخ ماهی، استفاده از روش بخارپز یا کبابی ( یا گریل کردن ) می‌باشد. در ضمن به منظور لذیذتر شدن ماهی می‌توان از آب لیمو یا نارنج و یا سرکه سیب استفاده کرد.

احتیاط‌‌‌های مهم در مورد مصرف ماهی دریاهای آزاد

در مورد ماهی دریاهای آزاد باید به این نکته توجه نمود که به علت وجود آلودگی‌‌‌های صنعتی موجود در دریاها باید از مصرف ماهی هایی که امکان آلودگی دارند یا توسط مراجع ذیصلاح تایید نشدند، اجتناب نمود. در ضمن در مورد ماهی‌‌‌های دریاهای آزاد باید توجه نمود که امکان دارد، برخی از این ماهی‌ها در برخی افراد ایجاد حساسیت‌‌‌های غذایی ( مانند دل درد، تهوع و استفراغ ) نمایند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود در جهت پیشگیری از این موارد، هرگاه می‌خواهید ماهی نوع جدیدی را مصرف نمایید، حتما اولین بار با مقادیر کم آن را مصرف نمایید. نکته دیگری که در مورد مصرف ماهی باید به آن توجه نمود، مصرف ماهی خام در رستورانهای بین المللی است. در واقع  به دلیل این که در بدن ماهی ممکن است انگل هایی مانند انگل آنیسکیس رشد نماید، بنابراین توصیه اکید می‌شود که هرگز ماهی خام استفاده نکنید. همچنین تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف ماهی دودی خطر ابتلا به بیماری‌‌‌های بدخیم را بالا می‌برد. همچنین باید دقت کرد که تا زمان مصرف، ماهی در فریزر و دمای زیر 20 درجه سانتی گراد نگهداری شود.

نوشته‌‌‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می‌کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه‌‌‌های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا