انواع شیرینیگردشگری

ساده ترین دسر یزد را در خانه درست کنید

از جمله خوراکی‌های شیرین و خوشمزه در یزد بستنی سنتی، فالوده یزدی و ماقوت یزدی است که با گرم شدن هوا بازار آن نیز رونق می‌گیرد.

یزد یکی از استان‌های کویری کشورمان به شمار می‌رود وهر ساله عده زیادی از هموطنانمان برای دیدن آسمان زیبای کویرش میهمان این یک خطه زیبا و ماندگار و تاریخی کشور می شوند . و از مناطق دیدنی زیبای آن بازدید کرده و صنایع دستی آن را به عنوان ره آورد سفر به یزد  در سبد خرید های نوروزی خود جای می دهند , چون هرکس این صنایع ماندگار را ببیند عاشقش شده و نمی تواند از آن بگذرد .

شیرینی های یزد که جای خود دارد : قطاب ، باقلوا , لوز بیدمشک و…..

استان یزد علاوه‌بر شگفتی‌های معماری، بادگیرهای چشم‌گیر ،  صنایع دستی و شیرینی‌ها دارای دسر‌های خوشمزه‌ای از جمله ماقوت، فالوده یزدی و بستنی‌های سنتی می‌باشد که مانند لهجه مردمان دیارش شیرین وخوشمزه است.

در ادامه طرز تهیه این دسرها را  آورده ایم تا خودتان هم درست کنید و کام شیرین شوید. امید که زندگی بر وفق مراد و  همانند کامتان شیرین و هوای دلتان همیشه بهاری باشد .

طرز تهیه بستنی سنتی:

photo_2016-03-13_13-57-44

شیر را جوشانده و بعد از بیست دقیقه حرارت را ملایم می‌کنیم. زعفران حل شده را با گلاب، شكر، ثعلب مخلوط کرده و كم‌كم به آن اضافه كرده و هم می‌زنیم تا مواد در شیر حل شود.

photo_2016-03-13_13-58-06


مجدد مواد را در شیرجوش ریخته تا میکروب‌های احتمالی کشته شوند.
بعد از خاموش کردن شعله و خنک شدن مایع بستنی، آن را داخل دستگاه‌های خنک‌کننده ودورانی ریخته تا مواد فرم بستنی به خود بگیرد.

پرطرفدارترین بستنی‌ها:
در قدیم مردم دوست داشتند که بستنی‌شان از خامه و پسته تشکیل شده باشد؛ اما با توجه به دگرگونی ذائقه‌ها، مردم کمتر خواستار شیرینی زیاد بستنی هستند و از خامه زیاد هم استقبال کمتری می‌شود و بیشتر به بستنی‌های میوه‌ای روی آورده‌اند.

انواع بستنی:
هل و گلاب، شکلاتی، زعفرانی که در گاهی اوقات در سه لایه قرار می گیرد وبیشتر در جشن های عروسی مورد استقبال قرار می‌گیرد.
در حال حاضر بستنی با طعم‌های پرتقال، کیوی، انبه، انگور وطالبی هم طرفداران زیادی را به خود جلب نموده است که دارای طعم‌دهنده‌های طبیعی می‌باشند.

photo_2016-03-13_13-58-17

طرز تهیه فالوده یزدی:

برای تهیه فالوده یزدی ابتدا  نشاسته را با آب سرد ومقداری گلاب مخلوط کرده تا کاملا نشاسته در آب حل شود، سپس نشاسته حل شده را در آب جوش ریخته ومرتب هم زده تا حالت گلوله به خود نگیرد و صاف ویکدست شود. سپس مواد را از صافی عبور می‌دهیم تا گلوله نشود.
همزمان با رد کردن مواد از صافی بر روی یخ می‌ریزیم تا حالت رشته‌ای به خود بگیرد.
بعد از دو الی سه ساعت که کاملا رشته خود را درآب سرد گرفت، آنرا با تخم شربتی، یخ و شربت آماده شده از قبل مخلوط می کنیم تا فالوده یزدی بدست آید.

photo_2016-03-13_13-58-01

 

طرز تهیه ماقوت یزدی:

دسر خیلی ساده ودر عین حال خوشمزه است ومزه‌ای مشابه فالوده یزدی دارد.
با نشاسته پخت می‌شود وتفاوتش با فالوده یزدی در این است که به برش نیاز ندارد.
نشاسته را با یک لیوان آب سردخوب مخلوط کرده تا کاملا نشاسته در آب حل شود، سپس نشاسته حل شده را در آب جوش ریخته ومرتب هم زده تا حالت گلوله به خود نگیرد.
مواد را حدود ده دقیقه روی حرارت می‌جوشانیم و مرتب هم می‌زنیم تا غلظت مناسبی به خود بگیرد.
مواد آماده شده را در کاسه‌های متوسط ریخته و در یخچال قرار می‌دهیم و بعد از سفت شدن به آن شیره، گلاب وبیدمشک اضافه می‌کنیم.

106062

منبع :

یزد بانو

یزد رسا

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. سلام ماقوت یا همون قاووت واین فالوده مال کرمان هسته یکم اطلاعاتتون بالا ببرید یا بیشتر تحقیق کنید که اطلاعات غلط به مردم ندید

    1. سلام

      با تشکر از اظهار نظر شما
      در یزد هم ماقوت همانند فالوده به عنوان دسر استفاده می شود البته شاید الان خوردن ماقوت همانند فالوده در بیم مردم یزد رایج نباشد اما خوب یادم هست وقتی دوران مدرسه در دوره ابتدایی درس می خواندم در محله سردوراه یزد همسایه ای داشتیم که در منزل خود این خوراکی خوشمزه را درست می کردند و من به شخصه عاشق خوردن ماقوت ها و فالوده هایی که درست می کردند ، بودم و ممنونم از شما که من را به یاد آن دوران انداختید.
      به هر حال خبر با ذکر منبع نقل شده است و سایت منبع نیز یکی از سایت های استان یزد هست که به طور حتم با اطلاعات دقیق و مطالعه ای که داشتند ماقوت را جزء خوراکی های یزد عنوان کرده اند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا