خانه داریسبک زندگی

راه های نگهداری از نان تازه

بر خلاف تصورات گذاشتن نان در یخچال باعث روند سریع کهنگی آن می شود.

5505750_537
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ نان تازه‌‌ای که از تنور یا فر بیرون می‌آید، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بی‌توجهی به اصول نگهداری‌اش مغزش را سفت می‌کند که به اصطلاح به آن نان بیات می‌گویند.

گذاشتن نان در یخچال نه تنها با عپ بیات شدن آن مشود بلکه این کار روند کهنه شدن را سریع‌تر می‌کند.

تنها راه پیشگیری از بیات شدن نان نگه‌داشتن آن در فریزر در دمای منفی ۱۰ تا منفی ۴ درجه سانتیگراد است.

هنگامی که نان را در فریزر می‌گذاریم رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می‌شود و دیگر آبی در بافت نان نمی‌ماند که میان مولکول‌های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود، به این ترتیب می‌توان نان را به مدت ۳-۲ ماه در فریزر نگه داشت.

با بیرون آوردن نان از فریزر آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمی‌گردد و حالت تازه به خود می‌گیرد.

در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمی‌رسد بلکه میان مولکول‌های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث کریستاله‌شدن این مولکول‌ها و بیات‌شدن نان می‌شود.

در روستاها یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند برای افزایش ماندگاری نان آن را زیر آفتاب خشک می‌کنند؛ با این کار آب از بافت نان حذف می‌شود و روند بیات شدن نان رخ نمی‌دهد.

لازم به ذکر است: اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان قبل از مصرف آن را ۲۰-۵ دقیقه در دمای اتاق بگذارید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن